Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1,5 κούπα νερό (400 γρ.)
- 3 κούπες ζάχαρη (600 γρ.)
- 3/4 της κούπας μέλι (200 γρ.)
- 1 λεμόνι μαζί με το χυμό του
- 1 στικ κανέλας
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 3,5 κούπες αλεύι γ.ο.χ (550 γρ.)
- 3 μέτρια αυγά
- 1/4 της κούπας ζάχαρη (50 γρ.)
- 1/2 κούπα γάλα (125 γρ.)
- 2 βανιλίνες
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
- Ηλιέλαιο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- Μέλι
- Καρύδια
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, 1 λεμόνι κομμένο και το χυμό του, 1 στικ κανέλας και αφού έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά,
- Αφαιρούμε το λεμόνι, την κανέλα ρίχνουμε το μέλι και αφού ανακατέψουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο κάδο της κουζινομηχανής ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη , τις βανίλιες και χτυπάμε πολύ καλά για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκι ων 170 γρ. τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε μπαλάκι και κόβουμε σε λωρίδες και με μια τσιμπίδα πιάνουμε την άκρη σε κάθε λωρίδα.
- Ελέγχουμε να έχει γίνει το λάδι και τηγανίζουμε στριφογυρίζοντας τη ζύμη μέσα στο λάδι μέχρι να τυλιχτεί ομοιόμορφα σε ρολάκι και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε τις δίπλες μέσα στο κρύο σιρόπι και αφού τις αφήσουμε να στραγγίξουν τις βάζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε τη κάθε σειρά με μέλι και τριμμένο καρύδι.
Οι πιο νόστιμες τραγανές και εύκολες δίπλες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!!