Με μερικά απλά υλικά, που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 30 λεπτά ή λιγότερο, ένα νόστιμο και κομψό πιάτο με θαλασσινά, ιδανικό για δείπνο. Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί τη χρήση μόνο μίας κατσαρόλας, κάνει εύκολο και τον καθαρισμό της κουζίνας μετά το μαγείρεμα.
Συνταγή για λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με λεμόνι και σκόρδο
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 225 γραμμάρια ζυμαρικά τύπου λιγκουίνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- 570 γραμμάρια γαρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 160 γραμμάρια σπανάκι
- ¼ φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα(25 γρ), τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό , ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε (ανακατεύοντας συχνά) μέχρι να γίνουν al dente.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και την τριμμένη κόκκινη πιπεριά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατεύουμε μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται ροζ, χωρίς να ψηθούν πλήρως.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Τοποθετούμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Όταν ψηθούν οι γαρίδες, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε για άλλη μια φορά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.
- Η συνταγή είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.