Τα αυγά είναι μια αξιόπιστη επιλογή για ένα χορταστικό γεύμα και ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τα μαγειρέψουμε, δημιουργώντας ευφάνταστους συνδυασμούς.
Μια από τις πιο λαχταριστές εκδοχές είναι η παραδοσιακή ισπανική ομελέτα που ονομάζεται tortilla de patatas. Πρόκειται για μια ομελέτα με λιωμένες ή τριμμένες πατάτες που ενσωματώνονται τέλεια με τα αυγά, δημιουργώντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.
Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα aples.gr την τέλεια συνταγή για μια απλή ισπανική ομελέτα με πλούσια γεύση, ιδανική για το βράδυ του Σαββάτου ή για σπιτικό brunch την Κυριακή.
Συνταγή για ισπανική ομελέτα, τα υλικά
5 αυγά
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Συνταγή για ομελέτα με πατάτες αλά ισπανικά:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες.
Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν (για 10 λεπτά περίπου) και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
Με μια σπάτουλα, ανασηκώνουμε την ομελέτα και τσεκάρουμε αν ψήθηκε από κάτω (χρειάζεται 3-4 λεπτά).
Μόλις ψηθεί τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά (τσεκάρουμε πάλι ανασηκώνοντάς τη με τη σπάτουλα).
Σερβίρουμε κόβοντάς την σε τριγωνικά κομμάτια.
iefimerida.gr