Κανταΐφι: Θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό γλυκό για όλη την οικογένεια και για τους επισκέπτες σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες από τη συνταγή που βρίσκονται παρακάτω και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα τέλειο γλυκό. Αναλυτικότερα:
Κανταΐφι: Υλικά συνταγής
Γενικά:
– 1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
– 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
– 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα και γαρίφαλα
– 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
– 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
– 3 κουταλιές κονιάκ
– 1/2 κιλό κανταϊφι
– 2 φλιτζάνια βούτυρο
Για το σιρόπι από το κανταΐφι:
– 4 φλιτζάνια ζάχαρη
– 2 κούπες νερό
– 1-2 ξυλάκια κανέλας ή λίγο ξύσμα λεμονιού
* Προσοχή: Τα παραπάνω υλικά αφορούν τριάντα έως τριάντα πέντε κομμάτια.
Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και τη ζάχαρη και τα ραντίζετε με το κονιάκ.
– Ξάνετε και το χωρίζετε σε 35 μέρη έτσι ώστε να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες.
– Διατηρείτε σκεπάσμενο το κανταΐφι με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνεται.
– Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε όσο πιο απαλά μπορείτε σε ρολό.
– Μην τα σφίγετε γιατί δε θα γίνουν αφράτα.
– Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο.
– Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα ρολά με ένα κουτάλι.
– Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα κομμάτια από το κανταΐφι στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30’.
– Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κανταΐφι για άλλα 30’, ώσπου να ροδίσουν καλά.
– Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5′ και περιχύνετε το κανταΐφι, μόλις βγει από το φούρνο.
– Το αφήνετε αρκετές ώρες, να πιει όλο το σιρόπι και το βγάζετε σε πιατέλα.
enimerotiko.gr