Μελώνει το ζυμαρικό, τρυφερεύει το κρέας, μαζεύεται η οικογένεια γύρω από το τραπέζι και το χαίρεται. Το γιουβέτσι με το κοκκινιστό μοσχαράκι και το κριθαράκι είναι αγαπημένο φαγητό της Κυριακής (κι όχι μόνο). Αλλά κι αυτή η παραλλαγή με τα κεφτεδάκια, νόστιμη και χορταστική, είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους.
Η Κατερίνα Λένη τα δικά της κεφτεδάκια τα προτιμάει μικρά. Τη σάλτσα τη φτιάχνει πληθωρικά ντοματένια και μυρωδάτη και το κριθαράκι το σοτάρει για λίγο σε λάδι πριν το ούτως ώστε να μη λασπώσει. Στη συνέχεια, αφού τα υλικά δέσουν στην κατσαρόλα, το φαγητό μπαίνει σε ένα πυρέξ και ψήνεται στο φούρνο για 30 λεπτά. Και μετά… γίνεται μάχη.
Υλικά
- Για τα κεφτεδάκια:
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 2 κ.σ. κόκκινο κρασί ή ξύδι
- 2 αυγά
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- δυόσμο
- βασιλικό
- μαϊντανό
- Για τη σύνθεση:
- 400 ml κριθαράκι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 2 κουτιά KYKNOS Passata
- 2 κ.σ. KYKNOS Τοματοπολτός
- 500 ml ζωμό μοσχαρίσιο ή λαχανικών
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- δυόσμο
- θυμάρι
- βασιλικό
Εκτέλεση
- Δείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: