Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Συνταγή για κολοκυθάκια με κιμά και σάλτσα λεμονιού στον φούρνο

Συνταγή για κολοκυθάκια με κιμά και σάλτσα λεμονιού στον φούρνο

Εύκολο και νόστιμο, αυτό το φαγητό είναι μια πολύ καλή πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι. Για να το φτιάξετε, ζυμώνετε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετείτε εναλλάξ τις ροδέλες των κολοκυθιών και τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, είτε ορθογώνιο είτε κυκλικό, και το βάζετε στο φούρνο. Ένα μισάωρο αργότερα περιχύνετε το φαγητό με τη σάλσα λεμονιού, που έχετε φτιάξει στο ενδιάμεσο σε ένα τηγανάκι, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει, και συνεχίζετε το ψήσιμο.

Υλικά

  • 10 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά τριμμένη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2-3 ποτήρια νερό
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Δείτε τον Γιώργο Πορφύρη να παρουσιάζει τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:

ethnos

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...