Ομολογουμένως, οι κεφτέδες από γαρίδες δεν είναι η πιο σύνηθης και δημοφιλής συνταγή στην ελληνική κουζίνα. Ωστόσο, οι γαρίδες είναι ένα κατεξοχήν νηστίσιμο υλικό και κάθε ενδιαφέρουσα και ευφάνταστη συνταγή μπορεί να εμπλουτίσει την διατροφή σας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής.
Οι λαχταριστοί γαριδοκεφτέδες ή αλλιώς κροκέτες γαρίδας είναι μία πικάντικη λιχουδιά με ρίζες στην Ανατολική Ασία, ωστόσο εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα Greek Cooking by Katerina μία «πειραγμένη» συνταγή κάπως πιο προσαρμοσμένη στις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Ένα λαχταριστό ορεκτικό που θα γίνει ανάρπαστο.
Υλικά
350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, όποιο μέγεθος θέλετε
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ζαράκια
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. φρυγανιά
Λίγος φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Φρυγανιά για το πανάρισμα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις γαρίδες στον πολυκόφτη. Τις μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι σε ροδέλες, το σκόρδο πολτοποιημένο, την πιπεριά, το χυμό του μισού λεμονιού, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε φρυγανιά σε ένα πιάτο. Πλάθουμε κεφτέδες και τους περνάμε από τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά τη χαμηλώνουμε λίγο να μη μας καούν οι κεφτέδες. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:
iefimerida.gr