Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Συνταγή για σιροπιαστό Ραβανί

Συνταγή για σιροπιαστό Ραβανί

Υλικά για το ραβανί

  • 6 αυγά
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) ή ηλιέλαιο
  • 5 γρ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

 

Για το σιρόπι

  • 1 λτ νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες λεμονιού και δίνουμε μια βράση.
  2. Από τη στιγμή που θα βράσει μετράμε 5 – 6 λεπτά και αποσύρουμε από την εστία.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το ‘φουέ’ σε υψηλή ταχύτητα έως ότου αφρατέψουν, περίπου για 4 – 5 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 – 50 λεπτά ή μέχρι να έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο κι όπως είναι καυτό το χαράσσουμε με ένα μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε αρκετή ώρα να απορροφήσει το σιρόπι, ιδανικά 6 ώρες.

#VakiarosCooking

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...