Υλικά για το ραβανί
- 6 αυγά
- 320 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) ή ηλιέλαιο
- 5 γρ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
Για το σιρόπι
- 1 λτ νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 2 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες λεμονιού και δίνουμε μια βράση.
- Από τη στιγμή που θα βράσει μετράμε 5 – 6 λεπτά και αποσύρουμε από την εστία.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το ‘φουέ’ σε υψηλή ταχύτητα έως ότου αφρατέψουν, περίπου για 4 – 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 – 50 λεπτά ή μέχρι να έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια.
- Αφαιρούμε από το φούρνο κι όπως είναι καυτό το χαράσσουμε με ένα μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε αρκετή ώρα να απορροφήσει το σιρόπι, ιδανικά 6 ώρες.
#VakiarosCooking
Post Views: 166