Η κοτόπιτα είναι μια από τις πίτες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Μια συνταγή για να είναι επιτυχημένη θα πρέπει αφενός να έχει τέλεια γεύση, αφετέρου όμως θα πρέπει να έχει και μια εύκολη εκτέλεση.
Στην προκειμένη περίπτωση η συνταγή για κοτόπιτα τα έχει όλα. Είναι εύκολη στην εκτέλεσή της, έχει πλούσια γεύση και αρώματα ενώ παράλληλα δεν μοιάζει με καμία αό όσες έχεις δοκιμάσει μέχρι στιγμής.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια από τις πιο εύκολες και γευστικές κοτόπιτες που μπορεί κανείς να φτιάξει ενώ τα υλικά της βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας.
Η συνταγή είναι από το Instagram προφίλ petros_maounatzis
Εύκολη συνταγή για κοτόπιτα
Υλικά:
- 3 Αυγά
- 1/3 φλιτζάνι Ηλιέλαιο
- 1 1/2 φλιτζάνι Γάλα
- 2 κούπες Αλεύρι
- 1 κ.γ Μπέικιν Πάουντερ
Για τη γέμιση:
- 500γρ μπούτι Κοτόπουλο
- 1 Κρεμμύδι
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
- Τυρί φέτα
- Τυριά mix
- 300γρ Φρέσκα μανιτάρια
- 1 Πιπεριά κόκκινη
Εκτέλεση:
- Για τη γέμιση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι , την πιπεριά, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τη φέτα.
- Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά ,το γάλα, το αλεύρι και το μπεκιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Σε ένα ταψί στρώνουμε το μισό από το μείγμα, ρίχνουμε τη γέμιση από πάνω και ξαναρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα, πασπαλίζουμε με μιξ τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 για 1 ώρα.