Εκτέλεση
Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή. Αυτό το ελαφρύ και μυρωδάτο επιδόρπιο χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να φτιαχτεί και μόλις τέσσερα υλικά: δυο λεμόνια, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη κι εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα δεκάλεπτο-τέταρτο θα την έχετε έχετε μοιράσει σε βαζάκια, ποτηράκια ή μπολ και θα την έχετε βάλει στο ψυγείο. Με το που η κρέμα θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί (σε περίπου δύο με τρεις ώρες), την σερβίρετε, διακοσμώντας την με φρέσκα σμέουρα ή μύρτιλλα – και τα μεν και τα δεν της πάνε πολύ– και λίγο ξύσμα λεμονιού ή μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. Για να την ετοιμάσετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τες να πάρουν μια βράση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
- Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια. Μειώστε λίγο την θερμοκρασία και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά η κρέμα.
- Μοιράστε την κρέμα σε βαζάκια, ποτήρια ή μπολ και αφήστε την στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να κρυώσει.
Υλικά
- 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2/3 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας