Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Συνταγή για την πιο εύκολη κρέμα λεμονιού

Συνταγή για την πιο εύκολη κρέμα λεμονιού

Εκτέλεση

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή. Αυτό το ελαφρύ και μυρωδάτο επιδόρπιο χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να φτιαχτεί και μόλις τέσσερα υλικά: δυο λεμόνια, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη κι εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα δεκάλεπτο-τέταρτο θα την έχετε έχετε μοιράσει σε βαζάκια, ποτηράκια ή μπολ και θα την έχετε βάλει στο ψυγείο. Με το που η κρέμα θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί (σε περίπου δύο με τρεις ώρες), την σερβίρετε, διακοσμώντας την με φρέσκα σμέουρα ή μύρτιλλα – και τα μεν και τα δεν της πάνε πολύ– και λίγο ξύσμα λεμονιού ή μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. Για να την ετοιμάσετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τες να πάρουν μια βράση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
  2. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια. Μειώστε λίγο την θερμοκρασία και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά η κρέμα.
  3. Μοιράστε την κρέμα σε βαζάκια, ποτήρια ή μπολ και αφήστε την στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να κρυώσει.

Υλικά

  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...