Γλυκό ψυγείου – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Γλυκό ψυγείου – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
– 3 ποτήρια γάλα
– 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
Γλυκό ψυγείου – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Βουτήξτε τα μπισκότα σας μέσα στο γάλα.
– Στη συνέχεια πάρτε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ.
– Σε αυτό βάλτε μία στρώση από τα μπισκότα.
– Έπειτα, πάρτε ένα κατσαρολάκι.
– Σε αυτό βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη και τα τρία ποτήρια γάλα.
– Ακολούθως, ανακατέψτε, τα υλικά σας.
– Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά έως ότου εκείνο πήξει.
– Όταν πήξει, ρίξτε το πάνω στα μπισκότα.
– Έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα.
– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα.
– Αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση με τα μπισκότα.
– Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο.
– Σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε.