Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες: Το κόλπο του Βασίλη Καλλίδη με τη φρυγανιά

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες: Το κόλπο του Βασίλη Καλλίδη με τη φρυγανιά

Υλικά

Για τους κεφτέδες:

  • 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 7-8 κλαρακια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 γερή πρέζα δυόσμος ξερός
  • 7-8 φυλλαράκια δυόσμος φρεσκος, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια στο πολυμίξερ
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Για τις πατάτες:

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 1 φλ αλεύρι
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξύδι και βτο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο.

Κόβουμε τος πατάτες και τις αφήνουμε μέσα στο νερό για 30 λεπτα. Τις σουρώνουμε και τις αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...