Υλικά
Για τους κεφτέδες:
- 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 300 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1/2 φλ. φρυγανιά
- 1 αυγό
- 7-8 κλαρακια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 γερή πρέζα δυόσμος ξερός
- 7-8 φυλλαράκια δυόσμος φρεσκος, ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια στο πολυμίξερ
- 1 σφηνάκι ξύδι
- αλάτι και πιπέρι
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- σπορέλαιο για το τηγάνι
Για τις πατάτες:
- 1,5 κιλό πατάτες
- 1 φλ αλεύρι
- αλάτι
- λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξύδι και βτο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο.