Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει (3 κούπες και 1/4)
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- 2 μέτρια αυγά
- 1,5 κτγ αλάτι
- 200 γρ ελαιόλαδο (1 κούπα)
- 200 γρ φύλλα σπανάκι
- 200 γρ τυρι φέτα
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
- 1 κρόκο+1 κτσ γάλα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τοα αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι και ανακατεύουμε μέσα στην ζύμη μέχρι να ενσωματωθεί .
- Σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ζυμώνοντας ελαφρώς να μπει μέσα στην ζύμη.
- Λαδώνυμε τα χέρια μας και μετράμε 50 γρ το κάθε κομμάτι και αφού δώσουμε σχήμα τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού μαζί με 1 κτσ γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 c.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα πιο νόστιμα σπανακοτυροπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :