Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μια τάρτα με ζαχαρούχο γάλα, που θα είναι έτοιμη… σε ελάχιστες κινήσεις.
Υλικά
Για τη βάση:
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. κρύο βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κρόκος αυγού
- 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
Για την κρέμα:
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 6 κρόκοι αυγών
- 200 ml χυμός πορτοκαλιού
- 100 γρ. κορνφλάουρ
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη βάση δουλεύοντας με τα χέρια σας αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο.
- Όταν γίνουν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και λίγο νερό για να δέσει η ζύμη.
- Ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, απλώστε τη σε φόρμα 24 εκ. και ψήστε τη για 20 λεπτά στους 180ο C.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μπολ και αδειάστε τη στη μισοψημένη βάση.
- Ψήστε την τάρτα για 25 λεπτά ακόμα.
athensmagazine.gr