Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Τέλεια συνταγή για ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο σου!

Τέλεια συνταγή για ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο σου!

Όταν η σχέση γίνεται λίγο πιο μόνιμη και κάπως πιο σοβαρή, έρχεται η ώρα που τον καλείς σπίτι σου για να του κάνεις το τραπέζι και να του μαγειρέψεις ένα δείπνο. Φυσικά, άκρως σημαντικό ρόλο παίζει η ευχάριστη, ρομαντική ατμόσφαιρα, η διάθεσή σου αλλά και το ίδιο το δείπνο!

Παρακάτω, λοιπόν, για να σε βοηθήσω, σου έχω μία πανεύκολη συνταγή που είναι όμως και ταυτόχρονα γκουρμέ. Είναι η πιο κατάλληλη συνταγή για να τον κάνεις να πιστέψει ότι εκτός από τέλεια σε όλα τα άλλα, είσαι και τέλεια στη κουζίνα, γι’ αυτό συνέχισε να διαβάζεις!

Φιλετίνια κοτόπουλο με κρασί και μανιτάρια

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό κατά προτίμηση Μοσχοφίλερο
  • 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λάδι

Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ εύκολη και μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα και εσύ που δεν έχεις καμία μαγειρική ικανότητα! Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις το φιλέτο κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς. Εναλλακτικά, πες στον χασάπη σου εξαρχής να στο κόψει σε μικρά κομματάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξε 3- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίξε τα κομματάκια κοτόπουλο και τηγάνισε τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, ρίξε τα μπαχαρικά σου και σβήσε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίξε τα μανιτάρια, λίγο βραστό νερό (περίπου 1 κούπα) και κλείσε το καπάκι. Άφησε το να βράσει για ένα τέταρτο σε χαμηλή φωτιά (το μάτι στο 5 με max 9 ή στο 2 με max 3). Ύστερα, άνοιξε το καπάκι και ρίξε τη κρέμα γάλακτος. Μόλις δεις το φαγητό να βράζει με μεγάλες φουσκάλες, είναι έτοιμο και πρέπει να το απομακρύνεις από τη φωτιά.

Σερβίρισμα

Σέρβιρε το με συνοδεία ρύζι basmati. Γέμισε τη κατσαρόλα με 2 και 1/2 κούπες νερό και μόλις βράσει, ρίξε 1 κούπα ρύζι, μία πρέζα αλάτι και μετά άφησε το μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Πριν παρουσιάσεις τη δημιουργία σου, πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στόλισε λίγο το πιάτο με φρέσκο θυμάρι, αν έχεις βέβαια. Στο δείπνο σέρβιρε το υπόλοιπο Μοσχοφίλερο γιατί δένει υπέροχα με το φαγητό.

Για σαλάτα σέρβιρε μία απλή, έτοιμη κομμένη στην οποία πρόσθεσε κομματάκια πορτοκάλι, ρόδι και λεπτές φέτες κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα. Φυσικά, μη ξεχάσεις να προσθέσεις το λάδι και το ξύδι μπαλσάμικο!

 

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε : Για το Ραβανί 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ.  ζάχαρη 120 ...