Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά: Η πιο «ιδιαίτερη» τυρόπιτα με άνηθο, μέλι και μαυροκούκι

Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά: Η πιο «ιδιαίτερη» τυρόπιτα με άνηθο, μέλι και μαυροκούκι

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και φυσικά να συνοδεύσει τα οικογενειακά μας τραπέζια.

Υλικά (για 15 μερίδες)

  • 700 γρ. φέτα
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα
  • 1-2 κ.σ. μαυροκούκι
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 2-3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε τη φέτα, με ένα πιρούνι ή με τα χέρια, σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάμε το ένα αβγό σε ένα μικρότερο μπολ και το ρίχνουμε στη φέτα, μαζί με τον άνηθο, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα φύλλο της σφολιάτας. Χτυπάμε και το δεύτερο αβγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε τη σφολιάτα.
  • Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω-γύρω για να μπορούμε να την κλείσουμε.
  • Διπλώνουμε το περιθώριο που αφήσαμε ίσα-ίσα πάνω από τη γέμιση. Το αλείφουμε με αβγό και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο. Αν περισσεύει πολύ από το ταψί, το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
  • Ο,τι περισσεύει το διπλώνουμε από κάτω από την πίτα. Αλείφουμε με αβγό όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία. Προτού σερβίρουμε της ρίχνουμε από πάνω μέλι θυμαρίσιο.

tovima.gr

 

 

 

 

Δες επίσης

“Φτιάξε το πιο απολαυστικό κοτόπουλο της ζωής σου! 🍗 Μια συνταγή με καρύδα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια! 😋”

Υλικά (για 4 άτομα): 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κυβάκια 2 κονσέρβες ...