Οι πατάτες φούρνου αποτελούν το τέλειο φαγητό ή συνοδευτικό για το Σαββατοκύριακο! Τις έχουμε συνδέσει με το οικογενειακό τραπέζι και η νοστιμιά τους μας φέρνει πάντα στο μυαλό όμορφες στιγμές. Προσθέτοντας κάποια υλικά στην συνταγή όπως σκόρδο και μουστάρδα, μπορούμε να κάνουμε τις λεμονάτες πατατούλες μας ακόμη πιο υπέροχες, όπως θα δείτε παρακάτω
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες (μέτριου μεγέθους)
- 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Ξερή ρίγανη
- 125ml (1/2 φλιτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
- Βάζουμε τις πατάτες μαζί με όλα τα άλλα υλικά σε ένα μέτριο σε μέγεθος κεραμικό ταψί ή πυρέξ.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μας.
- Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα.
athensmagazine.gr