Σπιτική μπουγάτσα με τραγανά φύλλα κρούστας και γλυκιά κρέμα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μία συνταγή απλά θεϊκή για να φτιάξετε την τέλεια μπουγάτσα!
Υλικά
Για την μπουγάτσα
- 1 συσκ. (450 γρ.) φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για την κρέμα μπουγάτσας
- 1 1/2 lt φρέσκο γάλα
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
Για την επικάλυψη
- Κανέλα σκόνη
- Άχνη Ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα μπουγάτσας
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
Για τη μπουγάτσα
Ετοιμάζουμε το ταψί για τη μπουγάτσα με κρέμα.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ.
Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα κρούστας ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση.
Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα.
Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο.
Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο.
Ψήνουμε την μπουγάτσα με κρέμα στους 200°C για 25-30 λεπτά, να ροδίσει καλά το φύλλο κρούστας.
Κόβουμε σε κομματάκια την μπουγάτσα και πασπαλίζουμε µε κανέλα και ζάχαρη.
athensmagazine.gr