Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα μπιφτέκια
- 500 γρ μοσχαρίσο κιμά (300 γρ Σπάλα-200 γρ Λάπα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κτγ πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 2 κτσ φρυγανιά (40 γρ)
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ πάπρικα
- πιπέρι
Για τις πατάτες
- 3 μέτριες πατάτες
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κτσ μουστάρδα
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ ρίγανη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το μαιντανό, τον πελτέ, το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά (300 γρ σπάλα-200 γρ λάπα) και προσθέτουμε την φρυγανιά, το αλάτι, την ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι ζυμώνοντας πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
- Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας ελαιόλαδο, μουστάρδα, ρίγανη, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας παίρνουμε μια ποσότητα 90 γρ το κάθε μπιφτέκι το πλάθουμε και για να φτιάξουμε γραμμές το πιέζουμε πάνω σε μια σχάρα.
- Τοποθετούμε το κάθε μπιφτέκι μέσα στο καλάθι του air fryer.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε μπιφτέκι από την πάνω πλευρά.
- Βάζουμε τις πατάτες στο δεύτερο καλάθι του Αir fryer και προγραμματίζουμε να τις ψήσουμε στους 180 c για 30 λεπτά.
- Στα 15 λεπτά αφαιρούμε το καλάθι και αφού τις ανακατέψουμε τις ξαναψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.
-
Τοποθετούμε και το δεύτερο καλάθι με τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 180 c για 20 λεπτά.
-
Αν δεν έχετε Air fryer Μπορείτε και στον φούρνο!! θα ψήσετε περίπου 10 λεπτά παραπάνω ανάλογα τον φούρνο στον αέρα + Την προθέρμανση του φούρνου