Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Τηγανητό ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

Τηγανητό ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ. σκόρδο
1 αυγό
100 γρ. αρακά, κτψ
200 γρ. ρύζι καρολίνα, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Σπάμε προσεκτικά το αβγό μέσα στο γουόκ και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί, για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον αρακά, το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα, για ακόμα 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με τη σόγια σος, προσθέτουμε το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.com

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...