Φτιάξτε αφράτα και λαχταριστά τηγανόψωμα! Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή, η οποία θα σας “λύσει” τα χέρια, διότι μπορείτε να την προσφέρετε στην οικογένειά σας, σε φίλους και σε γνωστούς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά
- 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- Ελάχιστη ζάχαρη
- Χλιαρό νερό
- Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.
- Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.
- Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
- Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.
- Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.
- Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.
- Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.
- Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα.
- Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.
athensmagazine.gr