Τα κρουασάν βουτύρου με γέμιση ή χωρίς είναι ένα αρτοσκεύασμα ιδανικό για το πρωινό γεύμα, αλλά και για σνακ σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Υπάρχουν πολλές συνταγές για να φτιάξετε χειροποίητα κρουασάν βουτύρου. Όμως, για να γίνουν αφράτα χρειάζεται προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες, κατά την διαδικασία της παρασκευής τους.
Τι πρέπει να προσέχετε για να γίνουν αφράτα τα χειροποίητα κρουασάν
Τη ζύμη: Η ζύμη για τα κρουασάν πρέπει να είναι ελαστική, ώστε να μπορεί να φουσκώσει σωστά. Χρειάζεται αρχικά καλό πλάσιμο και στη συνέχεια να την αφήσουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
Τη θερμοκρασία: Η ζύμη για κρουασάν πρέπει να φυλάσσεται σε ζεστό περιβάλλον για να φουσκώσει σωστά. Η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.
Την υγρασία: Η ζύμη για κρουασάν πρέπει να έχει υγρασία για να φουσκώσει σωστά. Μπορούμε να την ψεκάσουμε με νερό ή να την τοποθετήσουμε σε υγρό περιβάλλον για να αυξηθεί ο όγκος της.
Ορισμένα χρήσιμα tips για να φουσκώσουν τα κρουασάν σας
- Χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, αλλά όχι στον ήλιο.
- Μην ανακατέψετε τη ζύμη πολύ όταν τη ζυμώνετε.
- Μην ανοίξετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό πάχος.
- Γυρίστε τα κρουασάν σας μερικές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Με λίγη υπομονή και προσοχή, μπορείτε να φτιάξετε τραγανά και αφράτα κρουασάν που θα σας ξετρελάνουν.
enikos