Τιραμισού – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Τιραμισού – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (βανίλια ή σοκολάτα)
– 1 κούπα καφές (φίλτρου ή στιγμιαίος)
– 6 έως 10 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
– 2 κουτιά κρέμα γάλακτος 30-35% (σύνολο 400-500 ml)
– 1/3 κούπας ζάχαρη
– 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (συνολικά 500 γρ.)
– 1 συσκευασία τυρί mascarpone (ή 250 γρ. ακόμα τυρί κρέμα)
– 1 κουτάλι του γλυκού βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλίνη
– Προαιρετικά: μερικά κουτάλια κακάο γλυκό ή άγλυκο
Τιραμισού – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Πρόσθεσε τα 6 έως 10 κουτάλια της σούπας ζάχαρη στον καφέ και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν. Βούτα 1-1 τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ σου και στρώσε τα σε ένα βαθύ πιάτο, ένα ποτήρι (σπασμένα), ή ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
– Με ένα μίξερ με βάση ή χειρός χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τυρί κρέμα και mascarpone μαζί με τη βανίλια ή τη βανιλίνη). Μόλις αναμειχθούν καλά, πρόσθεσε απαλά τη σαντιγί.
– Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, άπλωσε ένα πλούσιο στρώμα πάνω από τα μπισκότα σου.
– Πρόσθεσε επιπλέον σιροπιασμένα μπισκότα πάνω από την κρέμα και περισσότερη κρέμα μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά σου.
– Μόλις τελειώσεις το τιραμισού σου, μπορείς να ρίξεις από πάνω λίγο κακάο για διακόσμηση!