Ένα εύκολο και ελαφρύ γλυκό, ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες, προτείνει ο σεφ Γιώργος Τσούλης, για να το τρώτε χωρίς τύψεις.
Υλικά
Για τη βάση:
80 γρ. βρώμη
2 κ.σ. σπόρους τσία
200 ml γάλα πλήρες
100 ml σιρόπι σφενδάμου
3 κ.σ. καφέ εσπρέσο
Για την επικάλυψη:
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 ml σιρόπι σφενδάμου
Για το σερβίρισμα:
Κακάο, κοσκινισμένο
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, στο οποίο θα σερβίρουμε το γλυκό, όλα τα υλικά για τη βάση. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά και μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Για την επικάλυψη: Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι την επικάλυψη, πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com