Το καλοκαίρι βρίσκεται στο απόγειό του με τον καύσωνα να καραδοκεί. Πόσοι δεν αποζητούν μέσα στην ημέρα ένα δροσερό γλυκό ψυγείου, μία γρανίτα ή ακόμα καλύτερα ένα παγωτό;
Υλικά
- 4-5 μέτριες, ώριμες μπανάνες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Λιώνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνετε στη σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει.
- Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλες δύο φορές. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες ή όσο χρειάζεται ο καταψύκτης σας μέχρι να σταθεροποιηθεί το παγωτό τελείως.
athensmagazine.gr