Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε να το βγάλουμε από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ με αποτέλεσμα να κάνουμε το μοιραίο λάθος να το μαγειρεύουμε απευθείας παγωμένο. Οι μεγαλύτεροι σεφ όμως επειδή ξέρουν τις “αδυναμίες” και τα λάθη που μπορεί να κάνουμε στις πρώτες ύλες μας παρουσιάζουν το κορυφαίο κόλπο για να ξεπαγώσουμε το κρέας μας σε χρόνο… μηδέν!
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό και μερικά διάφανα σακουλάκια που κλείνουν.
Πρώτα ζεσταίνετε το νερό μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου (140 Φαρενάιτ όπως βλέπετε στο βίντεο). Προσοχή! Μην βάλετε απευθείας ζεστό νερό από τη βρύση. Αφού ζεσταθεί το νερό, σβήνετε το μάτι και τοποθετείτε τα κλειστά σακουλάκια μέσα στην κατσαρόλα.
Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ξεπαγώσει γρήγορα χωρίς να εξαπλωθούν μικροοργανισμοί. Το κρέας θα έχει ξεπαγώσει το πολύ σε 15 λεπτά. Μην αφήσετε το κρέας μέσα στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.
athensmagazine.gr