Τι καλύτερο για το τραπέζι σας από ένα λαχταριστό ψητό στο φούρνο, φτιαγμένο από τα χεράκια σας!
Για την επιτυχία του, ωστόσο, πρέπει να θυμάστε κάποια μυστικά.
Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα πεντανόστιμο ψητό, είναι να το σκεπάσετε πολύ καλά, σφραγίζοντας τις άκρες του ταψιού, έτσι ώστε να σιγοψηθεί στα δικά του υγρά. Αυτό, γιατί δεν προσθέτουμε καθόλου υγρά, αφού ακόμα και τα λαχανικά ψήνονται στα δικά τους.
Οποιοδήποτε σκληρό μέρος του κρέατος, που διαθέτει πολύ συνδετικό ιστό (π.χ. κάποια μέρη από το μοσχάρι), μετά από τέτοιο πολύωρο και σιγανό ψήσιμο, να είστε σίγουροι πως γίνεται….λουκούμι.