Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Το Πάσχα γίνεται ακόμα πιο γευστικό με αυτή την νηστίσιμη συνταγή!

Το Πάσχα γίνεται ακόμα πιο γευστικό με αυτή την νηστίσιμη συνταγή!

Κανελόνια με Μπεσαμέλ

 

Υλικά

  • 1 κουτί κανελόνια
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. πάριζα
  • 100 γρ. γαλοπούλα
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1.500 ml γάλα

 

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
  3. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
  4. Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα.
  5. Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε 1.000 ml γάλα κα την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια.
  6. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο.
  7. Τέλος, ψήνετε στους 200 με αέρα για 30΄και στους 250 για 15-30΄ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Καλή σας όρεξη!

sintages-jotis.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...