Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου: Κορμός τούρτα για αρχάριους – Το κόλπο με το γάλα

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου: Κορμός τούρτα για αρχάριους – Το κόλπο με το γάλα

Κορμός σοκολάτας…σε τούρτα. Ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου που γίνεται με απλά υλικά και είναι κατάλληλο γλυκό για αρχάριους! Ποιο είναι το κόλπο με το γάλα που το κάνει πεντανόστιμο.

Υλικά

  • Μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ
  • Βούτυρο 250 γραμμάρια
  • Ζάχαρη Άχνη 200 γραμμάρια
  • Κακαο 60 γραμμάρια
  • Κονιάκ 30 ml
  • Καρυδια 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα
  • Γάλα Φρέσκο 200 ml χλιαρό

Για το γλάσο

  • Κουβερτουρα 150 γραμμάρια
  • Γάλα Εβαπορέ 70 ml αδιάλυτο
  • Βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο την ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Στο τέλος βουτάμε λίγα δευτερόλεπτα, τα μπισκότα πτι μπερ στο γάλα και τα σπάμε μέσα στο μείγμα. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

Παίρνουμε ένα τσέρκι Νο26 ή ταψί ή τάπερ και το στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα. Το πατάμε καλά, το κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σπασμένη μαζί με το γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά μόλις λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το γλάσο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το γλάσο να γίνει λείο.

Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο παγωμένο, αφαιρούμε την μεμβράνη και τον βάζουμε σε μία σχάρα. Τον περιχύνουμε με το γλάσο, το αφήνουμε να παγώσει καλά και απολαμβάνουμε.

Tip: Μπορούμε να φτιάξουμε γλάσο σοκολάτας, ζεσταίνοντας 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί σπάμε μέσα 125 γραμμάρια κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και έτοιμος.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Κουραμπιέδες Χωρίς Ζυγαριά με τη μέθοδο 1-2-3-4!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ Για τη ...