Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της γιαγιάς

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της γιαγιάς

Ένα γλυκό ψυγείου… πασπαρτού, το οποίο είναι αρκετά εύκολο στην εκτέλεσή του και θα φέρει απόλυτη ευχαρίστηση σε εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 2 πακετα πτι μπερ
  • 1,5 πακέτο ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σ ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βάζουμε δύο στρώσεις μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς σε γάλα.
  • Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το ένα πακέτο ανθός αραβοσίτου, το ένα ποτήρι ζάχαρη, τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Όταν πήξει το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα που έχουμε απλώσει στο τάπερ. Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα πάνω από την κρέμα.
  • Σε κατσαρολακι βάζουμε το μισό φάκελο άνθος αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη, τα τρία ποτήρια πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσει.
  • Όταν είναι έτοιμο και έχει πήξει ελαφρώς ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω στην τελευταία στρώση των μπισκότων μας, βάζουμε στο ψυγείο, αφήνουμε να σφίξει το γλυκάκι μας και απολαμβάνουμε. Συνοδεύουμε με ρετιρέ,τρεις χάριτες,ακόμα και με απαράδεκτους.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...