Για την κρέμα
- 500 γρ Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη
- 100 γρ ζάχαρη
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 20 γρ κακάο σκόνη
- 2 βανιλίνες
Για το κέικ
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 400 γρ Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ ηλιέλαιο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη , τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και ανακατεύω πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τις βανιλίνες, ανακατευώ και το αφήνω στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίχνω τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι , το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι, το μπέικεν και ανακατεύω με το σύρμα.
- Προσθέτω το αλεύρι γ.ο.χ., τη μαγειρική σόδα και ανακατεύω μέχρι να έχω ένα λείο μείγμα.
- Σε μια αλευρολαδωμένη φόρμα 25χ30 εκ. ρίχνω το μείγμα και το στρώνω.
- Βάζω την κρέμα μέσα σε ένα κορνέ και την απλώνω σε γραμμές απευθείας πάνω στο μείγμα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60 λεπτά στους 180 c.
Το πιο νόστιμο και αφράτο νηστίσιμο κέικ με κρέμα σοκολάτας!
Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!!