Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Το ψητό χοιρινό του Δεκαπενταύγουστου: Η πεντανόστιμη συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα – Το κόλπο με το σκόρδο

Το ψητό χοιρινό του Δεκαπενταύγουστου: Η πεντανόστιμη συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα – Το κόλπο με το σκόρδο

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράστηκε μια πεντανόστιμη συνταγή για ψητό χοιρινό του Δεκαπενταύγουστου. Ποιο είναι το κόλπο με το σκόρδο; Δείτε τη συνταγή.

Για 8 μερίδες

Υλικά:

  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα με πέτσα
  • 2 κιλά χοιρινή κόντρα
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή 4 κουτ. σούπας πολτός σκόρδου «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»
  • 2 κουτ. σούπας ανθός αλατιού «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»
  • από 5-6 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο)
  • 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 300 ml λευκό κρασί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείτε πανσέτα και χοιρινή κόντρα σε ενιαία κομμάτια, χωρίς κόκαλο. Απλώστε τη χοιρινή πανσέτα με την πέτσα προς τα πάνω, χαράξτε τη με ένα μαχαίρι και πασπαλίστε τη με το μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλιά αλάτι. Τρίψτε την επιφάνειά της με αυτό το μείγμα και αφήστε τη στο ψυγείο 4 ώρες τουλάχιστον –μέχρι όλο το βράδυ– για να τη μαγειρέψετε την επομένη.

Μετά τις 4 ώρες, σκουπίστε την πανσέτα από το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάλτε τη στον πάγκο εργασίας με την πέτσα προς τα κάτω και αλατοπιπερώστε τη. Αλείψτε όλη την επιφάνεια με τον πολτό του σκόρδου και απλώστε τα φρέσκα μυρωδικά. Ακουμπήστε τη χοιρινή κόντρα στο κέντρο και τυλίξτε ρολό.

Δέστε το ρολό με σπάγκο μαγειρικής και βάλτε το στο ταψί. Προσθέστε το κρασί και ψήστε στους 160οC για 3 ώρες. Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200οC και ψήστε για 20-25 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει η πέτσα του.

Συνοδεύστε με πατάτες φούρνου.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...