Δεν υπάρχουν μόνο τα μακαρόνια με κιμά και τα σουφλέ! Τα ζυμαρικά μπορούν να χωρέσουν σε πίτες, σε σούπες και να συνοδευτούν με χίλιες δύο σάλτσες…Να φαγωθούν ζεστά, κρύα, σκέτα με τυρί, γεμισμένα με υλικά, λιγότερο ή περισσότερο βρασμένα.
Νιόκι με σάλτσα βουτύρου, φασκόμηλο και παρμεζάνα
Το κύριο συστατικό του νιόκι είναι η πατάτα που πραγματικά, όσο κι αν σου ακούγεται παράξενο, ταιριάζει απίστευτα με φασκόμηλο εξού και πολλές παραδοσιακές ιταλικές συνταγές συνδυάζουν το νιόκι με σάλτσες αρωματισμένες με φασκόμηλο! Για να φτιάξεις το πιάτο θα ζεστάνεις μέσα σε ελάχιστο λάδι μερικά φύλλα φασκόμηλο για να το αρωματίσεις.
Αφού τα βγάλεις, θα ρίξεις μέσα στο αρωματισμένο λάδι βούτυρο και το αφήνεις να λιώσει, αλάτι και πιπέρι και με αυτό το λαδάκι θα τα περιχύσεις. Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνεις.
Πικάντικη σούπα με τορτελίνι
250 γρ. τορτελίνι με τυριά MISKO
150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
1 πράσο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1½ κουταλάκια του γλυκού τοματοπελτέ
1½ κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
150 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
50 γρ. βούτυρο
1400 ml ζωμό κρέατος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σερβίρουμε με τρυφερά φύλλα σπανάκι