Κέικ σοκολάτας: Υλικά συνταγής
– 100 γραμμάρια γάλα πλήρες
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 130 γραμμάρια ηλιέλαιο
– 4 αυγά μεσαία
– 3 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) κακάο
– 1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
– 1 συσκευασία βανιλίνη ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη σάλτσα:
– 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
– 300 ml γάλα πλήρες
– 2 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) κακάο
– 3 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) ζάχαρη άχνη
Κέικ σοκολάτας: Εκτέλεση συνταγής
– Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
– Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να λιώσει καλά η ζάχαρη και να γίνει λευκό από το χτύπημα.
– Σε ένα μπολ κοσκινίστε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη βανιλίνη.
– Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε στη ζύμη το ηλιέλαιο και ύστερα το γάλα εναλλάξ με τα στέρεα υλικά.
– Αφού αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά, αδειάστε το σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήστε το στη μεσαία θέση στις αντιστάσεις και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για περίπου 40-45 λεπτά.
– Εντωμεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα υλικά και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθούν τα κομματάκια που τυχόν έχουν δημιουργηθεί, φέρτε το μίγμα σε βρασμό.
– Όταν αρχίσει να κοχλάζει καλά, σβήστε τη φωτιά.
– Για να καταλάβετε αν το κέικ έχει ψηθεί, βυθίστε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
– Σε διαφορετική περίπτωση, συνεχίστε για λίγο το ψήσιμο.
– Αφού το βγάλετε από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, κάντε του μερικές τρύπες με την ανάποδη μεριά μιας ξύλινης κουτάλας.
– Ρίξτε τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας πάνω στο κέικ και ειδικά μέσα στις τρύπες και αφήστε το να την απορροφήσει καλά για 1 ώρα. Ύστερα είναι έτοιμο να το απολαύσετε!