Cheesecake – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Cheesecake – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– Για τσέρκι:
400 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα Παπαδοπούλου
120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι νιφάδες σοκολάτας
– Για τη σάλτσα βύσσινου:
1 κουτί κομπόστα βύσσινο 400 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κοφή)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ(γεματουτσικη)
1/2 κουταλιά του γλυκού άρωμα πικραμύγδαλου(υπάρχει έλαιο στα σούπερ μάρκετ)
Cheesecake – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Στραγγίζω την κομπόστα μου και βάζω το ζουμί μέσα σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά.
– Ανάβω να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
– Προσθέτω τα βύσσινα και το άρωμα πικραμύγδαλου και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
– Στο μπλέντερ κάνω σκόνη τα μπισκότα μου και ανακατεύω καλά με το λιωμένο βούτυρο.
– Πατάω και στρώνω το μείγμα στο τσέρκι.
– Βάζω στο μίξερ μου το τυρί με τη ζάχαρη και χτυπάω αρχικά να αφρατέψει λίγο το τυρί.
– Στη συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και αναδεύω να ενσωματωθεί καλά και να έχω μια πηχτή κρέμα.
– Προσθέτω πάνω στα μπισκότα μου.
– Βάζω στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρω το κεικ με τη σάλτσα βύσσινου και τις νιφάδες σοκολάτας.