Συνταγή με τζίντζερ
– Πώς το καταναλώνετε: Για να αποφύγετε τα αέρια μετά το γεύμα, προσπαθήστε να μασήσετε ένα κομμάτι ωμής ρίζας τζίντζερ πριν φάτε. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε τις πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ είναι να φτιάξετε έγχυμα.
– Υλικά: 4 φέτες φρέσκια ρίζα τζίντζερ, 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
– Προετοιμασία: Βράστε το νερό και ρίξτε μέσα τις φέτες του τζίντζερ. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για πέντε λεπτά. Αφήστε το έγχυμα να κρυώσει λίγο, στραγγίστε το υγρό και πίνετε από αυτό δύο με τρεις φορές την μέρα.
Συνταγή με σκόρδο
– Πώς το καταναλώνετε:Λιώστε μερικές σκελίδες σκόρδου μέχρι να σχηματιστεί ένας πολτός. Ανακατέψτε τον με μικρή ποσότητα μαύρου πιπεριού και με μερικούς σπόρους κύμινο και προσθέστε από πάνω ένα φλιτζάνι καυτό νερό. Στραγγίστε το υγρό, αφήστε το να κρυώσει και πίνετε από αυτό δύο με τρεις φορές την ημέρα.
Συνταγή με σπόρους μάραθου
– Πώς πρέπει να τον καταναλώνετε: Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σπόρων μάραθου (10 γραμμάρια) σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό. Αφήστε το μείγμα να βράσει για πέντε λεπτά και έπειτα στραγγίστε και πιείτε το υγρό. Μια άλλη επιλογή είναι να ψήσετε στο φούρνο πέντε κουταλιές της σούπας σπόρους μάραθου (50 γραμμάρια), να τους τρίψετε και να τους αναμείξετε με πέντε κουταλιές της σούπας ζάχαρη και πέντε κουταλιές της σούπας σπόρους ψύλλιου (Plantago psyllium). Πίνετε αυτό το μείγμα το πρωί και ξανά τη νύχτα.
Συνταγή με έγχυμα κανέλας
– Πώς πρέπει να την καταναλώνετε: Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη κανέλα σε συνταγές για επιδόρπια, smoothie και πολλά άλλα. Ωστόσο ο καλύτερος τρόπος να ωφεληθείτε από την κανέλα είναι το έγχυμα.
– Υλικά: 3 ξυλάκια κανέλας, 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
– Προετοιμασία: Βάλτε τα ξυλάκια της κανέλας σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό. Βράστε το μείγμα και απομακρύνετέ το αμέσως από τη φωτιά. Αφήστε το στην άκρη όσο χρειάζεται και πίνετε ένα φλιτζάνι τη μέρα.
– Προφυλάξεις: Μην πίνετε έγχυμα κανέλας αν έχετε έλκος ή γαστρίτιδα, επειδή θα μπορούσε να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων σας. Αποφεύγετε επίσης το έγχυμα κανέλας αν είστε έγκυος ή αν λαμβάνετε ορισμένα φάρμακα.
Συνταγή με μέντα
– Πώς θα πρέπει να την καταναλώνετε: Μια καλή επιλογή είναι να μασάτε μερικά φρέσκα φύλλα μέντας με τα πρώτα σημάδια αερίων ή δυσπεψίας. Ωστόσο, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, σας συνιστούμε να φτιάξετε έγχυμα και να το γλυκάνετε με μέλι.
– Υλικά: Φρέσκα φύλλα μέντας, 1 φλιτζάνι νερό (250 ml), 1 κουταλάκι του τσαγιού μέλι (7,5 γραμμάρια).
– Προετοιμασία: Βράστε το νερό, προσθέστε τα φύλλα της μέντας και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για πέντε λεπτά. Στραγγίστε το υγρό και προσθέστε ένα κουταλάκι του τσαγιού μέλι για να το γλυκάνετε.
Συνταγή με μαγειρική σόδα και λεμόνι
– Πώς καταναλώνονται: Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα ένα αφρώδες ρόφημα συνδυάζοντας τα παρακάτω υλικά.
– Υλικά: Χυμός ενός λεμονιού, 1/2 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα, 1/2 φλιτζάνι νερό (100 ml).
– Προετοιμασία: Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και πιείτε το μείγμα αμέσως.