Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ τυρί γκούντα (5 κούπες)
- Ασπράδι από 3 μέτρια αυγά
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί γκούντα, προσθέτουμε τα ασπράδια από τα αυγά και ανκατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ζύμη.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε μπαλάκι των 20 γραμμαρίων.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Προσθέτουμε λίγες κάθε φορά τυροκροκέτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Αν σας κολλήσουν στον πάτο κατά το τηγάνισμα τις βοηθατε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα να σηκωθούν στην επιφάνεια.
- Τις αποσύρουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τις σερβίρουμε σε οποιαδήποτε φαγητό μας αρέσει με ότι σως θέλουμε.
Μικροί και μεγάλοι θα τις λατρέψουν!!