Φτιάξτε την πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα στο… ποτήρι! Ναι, καλά διαβάσατε. Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνταγή, πεντανόστιμη και εξαιρετικά όμορφη στην όψη. Μάλιστα, είναι ωραία ιδέα για πρώτη γεύση πριν το κυρίως γεύμα.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 100 γρ. Φέτα τριμμένη
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 50 γρ γκούντα
- Πιπέρι
- Βασιλικός
Για τα φύλλα
- 3 φύλλα
- Λάδι για το άλειμμα
- Γραβιέρα
Για το γαρνίρισμα
- Μέλι
- Σουσάμι
- Ούζο
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί βουτυρωμένο μεγάλο, απλώνω το πρώτο φύλλο. Το λαδώνω και τρίβω από πάνω γραβιέρα να πάει παντού. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, απλώς ένα λεπτό στρώμα.
- Βάζω το δεύτερο φύλλο, το λαδώνω και τρίβω άλλη μια δόση γραβιέρα. Τοποθετώ και το τρίτο φύλλο, το λαδώνω και το βάζω σε ήδη προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρει ένα χρυσό χρώμα, το βγάζω και αφήνω να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ, βάζω όλα τα τυριά, το πιπέρι, τα κομμένα φύλλα βασιλικού (όχι πολύ μικρά) και με ένα πιρούνι τα πατάω όλα μαζί να ανακατευτούν τα υλικά. Τοποθετώ μια μικρή ποσότητα (2 μεγάλα κουτάλια σούπας) από το μείγμα σε ποτήρια.
- Στη συνέχεια σπάω με τα χέρια μου το φύλλο σε μικρά κομμάτια. Τα τοποθετώ μέσα στο μείγμα σπρώχνοντας τα ελαφρά προς τα κάτω. Σαν μικρά παγόβουνα.
- Για το γαρνίρισμα ρίχνω μισό κουταλάκι μέλι, λίγο σουσάμι και μια σταγόνα ούζο.
cookpad