Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει (3 κούπες και 1/4)
- 250 γρ νερό (1 κουπα)
- 170 γρ ελαιολαδο (3/4 της κουπας)
- 350 γρ νηστισιμο λευκό τυρι
- 1 κτγ αλατι
- 1/2 κτγ ρίγανη
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Φυλλα δυόσμου
- Μαϊντανό
Για το πασπάλισμα
- Νηστισιμο κίτρινο τυρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον μαιντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σπάμε με τα χέρια μας το νηστίσιμο λευκό τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά στην ζύμη.
- Μετράμε 50 γρ το κάθε κομμάτι , το πλάθουμε σε μπαλάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τρίβουμε από πάνω νηστίσιμο κίτρινο τυρί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά στους 180 c.
- Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε.
Φτιάξτε τα για όλες τις ώρες!!