Κι όμως ο κύριος αυτός, με το γνωστό βέβαια DNA, ενδέχεται από το 2016 να αποτελεί τον νέο πρόεδρο της Αμερικής και ισχυρίζεται σε παλιότερο βιβλίο του πως ο δημόσιος εξευτελισμός είναι πρώτης τάξεως τρόπος σωφρονισμού
Ο αδερφός του Τζορτζ Μπους του νεότερου και ένδοξο δείγμα του ισχυρότατου νεποτισμού της αμερικανικής πολιτικής δεν ανήκει απλά στη συντηρητική παράταξη των ρεπουμπλικανών. Διαπνέεται από ιδέες και ιδεολογίες που εφαρμόζονταν 200 χρόνια πριν. Σε βιβλίο που είχε εκδώσει το 1995 με τίτλο “Profiles in Character”, ο τότε κυβερνήτης της Φλόριντα εκθείαζε τον δημόσιο εξευτελισμό, ο οποίος σύμφωνα με τη γνώμη του θα έκανε τους “παραβάτες” να σκεφτούν διπλά και τριπλά τις πράξεις τους. Πάρτε για παράδειγμα τις εγκυμοσύνες εκτός γάμου.
“Ένας από τους λόγους που όλο και περισσότερες γυναίκες αποκτούν παιδιά εκτός γάμου και περισσότεροι άνδρες αποφεύγουν τις γονεϊκές τους υποχρεώσεις είναι πως δεν υφίσταται πλέον το στίγμα που συνόδευε τέτοιες συμπεριφορές, δεν αποτελεί πια λόγο για να αισθάνεται κανείς ντροπή. Υπήρξε μια εποχή που οι γείτονες, οι κοινωνίες θα αποδοκίμαζαν γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου και που η δημόσια κατακραυγή ήταν αρκετή κάποιον ώστε να είναι προσεκτικό” σημειώνει προκαλώντας ερωτηματικά, αν πράγματι η οικογένεια Μπους γεννήθηκε με πρόδηλη εγκεφαλική ανεπάρκεια.
Ο υποψήφιος πρόεδρος μάλιστα, παραθέτει για να στηρίξει τα λεγόμενά του το μυθιστόρημα του 1850 “Το Άλικο γράμμα”, του Ναθάνιελ Χόουθορν, στο οποίο η ηρωίδα έπρεπε να κυκλοφορεί με ένα τεράστιο Α ραμμένο στα ρούχα της ως ποινή για τις εξωσυζυγικές της σχέσεις. “Το μυθιστόρημα μας υπενθυμίζει πως η δημόσια κατακραυγή των ανεύθυνων αποφάσεων έχει γερές ιστορικές ρίζες” σημείωνε ο κ. Μπους.
Το τεστ στην πολιτεία της Φλόριντα, ίσως και σε παναμερικανικό επίπεδο;
Το 2001, ο Τζεμπ Μπους είχε την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει τη θεωρία του δημόσιου εξευτελισμού ως παράγοντα ρύθμισης και συμμόρφωσης της κοινωνίας. Επί των ημερών του εγκρίθηκε ρύθμιση που ανάγκαζε ανύπαντρες μητέρες που δεν γνώριζαν την ταυτότητα του πατρός του παιδιού να δημοσιεύσουν τη σεξουαλική τους ζωή σε εφημερίδα, προκειμένου να μπορέσουν δώσουν τα βρέφη για υιοθεσία.
Προωθούσε δηλαδή το δημόσιο εξευτελισμό γυναικών που αδυνατούσαν να αναθρέψουν τα παιδιά τους και ήθελαν να τα δώσουν σε κάποια ανάδοχη οικογένεια, υποχρεώνοντάς τες να βγάλουν τη σεξουαλική τους ζωή στα μανταλάκια, με την δικαιολογία πως οι πιθανοί πατέρες θα έπρεπε να γνωρίζουν και να αποφασίσουν να θέλουν να εξασκήσουν τα γονεϊκά του δικαιώματα.
Και ο εξευτελισμός μπορεί να εφαρμοστεί και στα σχολεία
Φυσικά η λαμπρή ιδέα της δημόσια ξεφτίλας δεν έχει εφαρμογή σύμφωνα με τον Τζεμπ Μπούς μόνο στις ανύπνατρες μητέρες. Θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί και στο σχολείο. “Στο πλαίσιο της διάρθρωσης της σημερινής κοινωνίας οφείλουμε να ντροπιάσουμε τα παιδιά στους φίλους τους περισσότερο, παρά στην οικογένειά τους. Ο αρθρογράφος της Miami Herald Ρόμπερτ Στάινμπακ είχε μια καλή ιδέα. Προτείνει να ντύνουμε τους έφηβους με φανταχτερές ροζ πυτζάμες και να τους βάζουμε να σκουπίζουν τους δρόμους των γειτόνων τους. Θα ήταν αυτά τα παιδιά τόσο ατίθασα μετά;” αναφέρει στο βιβλίο του. Τα αμερικανικά ΜΜΕ απευθύνθηκαν στον κ. Μπους για το θέμα, εκείνος όμως δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Πηγή: Huffingtonpost