Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Βασιλόπιτα αφράτη σαν κέικ

Βασιλόπιτα αφράτη σαν κέικ

Ακόμη κι αν δεν είστε ιδιαίτερα προπονημένοι στην κουζίνα, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να φτιάξετε αυτή την βασιλόπιτα-κέικ. Αφράτη, νόστιμη, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, αρέσει σε όλους. Κι έχει την χάρη του σπιτικού.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

  1. Συγκεντρώστε και ζυγίστε τα υλικά για τη βασιλόπιτα. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  2. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  3. Ρίξτε στο μείγμα το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε μετά το αλεύρι και ανακατέψτε.
  4. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  5. Ρίξτε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
  6. Αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα με ελατήριο. (Για να ξεφορμάρετε εύκολα τη βασιλόπιτα, στρώστε στη βάση ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού.)
  7. Ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά.
  8. Βγάλτε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίστε στην επιφάνειά της άχνη ζάχαρη.

 

 

ethnos

Δες επίσης

Φτιάξτε το απόλυτο πιάτο ζυμαρικών! Σπαγγέτι Α λα Πίτσα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 🍝 👉 Δοκιμάστε το σήμερα!

Υλικά (με μετατροπή σε γραμμάρια): 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 3 (500 γραμμάρια) 160 γραμμάρια μανιτάρια ...