Οι πατάτες είναι πεντανόστιμες και τις απολαμβάνουμε με πολλούς τρόπους: βραστές, ψητές, στο φούρνο, τηγανητές κ.α. Το ξεφλούδισμά του όμως δεν είναι και τόσο… απολαυστικό!
Μπορεί το παραδοσιακό… ξεφλουδιστήρι να σας φαίνεται η καλύτερη δυνατή λύση για να τις καθαρίσετε, ωστόσο εμείς σας έχουμε ένα πολύ πιο έξυπνο και πολύ πιο γρήγορο tip. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μαχαίρι, μια κατσαρόλα με βραστό νερό και, φυσικά, πατάτες.
Πάρτε την πατάτα στα χέρια σας και χαράξτε τη στη μέση περιμετρικά έτσι ώστε το κόψιμο να φτάσει μέχρι την σάρκα της πατάτας. Βάλτε τη στην κατσαρόλα, αφήστε τη να βράσει και αφού τελειώσει το βράσιμο βγάλτε την πατάτα και αφήστε τη για λίγο να κρυώσει ώστε να μπορείτε να την κρατήσετε στα χέρια σας. Στη συνέχεια απλώς τραβήξτε την φλούδα από τη μία και από την άλλη πλευρά και… τελειώσατε!
spirossoulis.com