Την ώρα που έχει ανοίξει για τα καλά ο δημόσιος διάλογος για τη βία των ανηλίκων και πολύ σωστά, μετά τα απανωτά σοκαριστικά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, Γιώργος Φλωρίδης και Κατερίνα Μονογυιού βάζουν στο «τραπέζι» δύο «συνταγές» διαπαιδαγώγησης βγαλμένες από τη δεκαετία του ’50 ή ακόμα και πιο πίσω.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας για μέτρα που απαιτεί η επικίνδυνη έξαρση του φαινομένου τόνισε ότι έζησε σε μια πολύ φτωχή οικογένεια και η μόνη διέξοδος, τότε, ήταν τα γράμματα. «Το πρώτο που έπρεπε να μάθουμε στη ζωή μας ήταν να σεβόμαστε τον δάσκαλο. Κι αν ο δάσκαλος μου έδωσε κανά χαστούκι, ο πατέρας μου μου έριχνε άλλα δέκα και μου έλεγε “για να σε δείρει ο δάσκαλος κάτι κακό έκανες”…», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης.
Η δε Κατερίνα Μονογυιού μίλησε για… κατηχητικό. Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας είπε πως τα παιδιά στην επαρχία πάνε κατηχητικό σε αντίθεση με αυτά της Αθήνας, ενώ αναρωτήθηκε γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις.
«Πρέπει να επιστρέψουμε στις βάσεις μας. Έχει απομακρυνθεί κι ο κόσμος λίγο από αυτό που λέμε θρησκεία. Τα παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν και ένα κατηχητικό. Θα το πάει η γιαγιά, θα το πάει η μάνα. Γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις;».
Πηγή: ieidiseis