Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Υγιεινά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας -Πανεύκολα, τραγανά και λαχταριστά

Υγιεινά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας -Πανεύκολα, τραγανά και λαχταριστά

Τα μπισκότα είναι το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων.

Τα μπισκότα βρώμης είναι ένα από τα γλυκίσματα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, πόσο μάλλον αν σε κάθε δαγκωνιά κρύβονται και μερικές σταγόνες σοκολάτας.

Τα υγιεινά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας είναι ιδανικά για το πρωινό αλλά και το δεκατιανό σνακ στη δουλειά και φυσικά η διαδικασία παρασκευής τους είναι πανεύκολη.

Τα μπισκότα βρώμης είναι πάντα μια καλή επιλογή για ένα χορταστικό αλλά και θρεπτικό σνακ, επομένως, δείτε τα παρακάτω υλικά που θα χρειαστείτε και δοκιμάστε τα.

Υγιεινά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας -Πανεύκολα, τραγανά και λαχταριστά

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 1/3 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
  • 2 κ.σ. γάλα της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. λάδι ή λιωμένο vegan βούτυρο
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση :

Συνδυάστε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ, στη συνέχεια ανακατέψτε με τα υγρά για να σχηματίσετε μια ζύμη – θα είναι στεγνή στην αρχή, οπότε συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να επιτευχθεί μια υφή ζύμης μπισκότων. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κ.σ. επιπλέον γάλα της επιλογής μας.

Πλάθουμε σε μια μεγάλη μπάλα, στη συνέχεια είτε βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες είτε παγώνουμε μέχρι να κρυώσει η ζύμη. Μόλις κρυώσει η ζύμη, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σχηματίστε μικρές μπάλες ζύμης και τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο ταψάκι, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους ώστε να φουσκώσουν. Ψήνουμε 11 λεπτά στην κεντρική σχάρα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί 10 λεπτά πριν τα αγγίξετε, κατά τη διάρκεια των οποίων θα σφίξουν.

Πηγή: Bovary.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...