Υλικά:
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
1/2 φλ. γάλα
-
1 συσκ. μπισκότα πτιμπέρ
-
100 γρ. βούτυρο
-
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε πρώτα τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το γάλα και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ (θέλουμε πολύ μικρά κομματάκια) και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
[adrotate banner=”72″]Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Επάνω σε μεμβράνη δίνουμε στο μίγμα σχήμα σαν σαλάμι.
Το τυλίγουμε καλά και το παγώνουμε για 4 ώρες.
Κόβουμε το γλυκό σαλάμι ψυγείου σε φέτες.