- 3 τορτίγιες
- 250 γρ. Τυρί
- 70 γρ ζαμπόν(ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής σας)
- Λίγο μαϊντανό
- Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Για το άλειμμα
1 μέτριο αυγό
70 γρ. Γάλα
70 γρ. Γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, σπάμε με ένα πιρούνι το Τυρί
- Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και βάζουμε στην άκρη 2 κ.σ. γέμιση.
- Κλείνουμε σε τρίγωνα τα Ζαμπονοτυροπιτάκια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε το αυγό με το Γάλα
- Αλείφουμε τα Ζαμπονοτυροπιτάκια από πάνω και τα ψήνουμε στο Αir fryer για 5 λεπτά στους 190c.