Σας καλημερίζουμε με μια υπέροχη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα, που θα σας αρέσει πολύ!
Υλικά:
- 1 σφολιάτα
- Φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
- Φέτες τυρί γκούντα
- Τριμμένο τσενταρ ή ότι άλλο θέλετε
- Μπεσαμελ
- Κρόκο από ένα αυγό
Εκτέλεση:
- Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρεξ ανοίγουμε τη σφολιάτα. Βάζουμε λίγη μπεσαμελ αφού έχει κρυώσει λίγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκουντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμελ.
- Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσενταρ (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
- Κλείνετε τη σφολιάτα σχηματίζοντας ένα ρολό, καλά, αφού γυρίσετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
- Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά.
- Διαλύσετε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλείφετε το ρόλο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.
athensmagazine.gr