Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 φέτ. μπέικον
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
- 6 αυγά
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
- 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Αλάτι
- Μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον.
- Συνεχίζοντας για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο,
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά.
- Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι.
- Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί.
- Αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
- Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με σαλάτα.
Argiro.gr