Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Ζυμαρικά με χρώμα και φαντασία: 6 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε

Ζυμαρικά με χρώμα και φαντασία: 6 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε

Μικρά, μεγάλα, πλατιά, λεπτά, γεμιστά, συνδυασμένα με κρέας, θαλασσινά, λαχανικά, τυριά, αλλαντικά, βότανα, μπαχαρικά, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Τα ζυμαρικά είναι μονίμως στο ντουλάπι, έτοιμα για… δράση, βράζουν σε ελάχιστο χρόνο και ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. Είναι μερικά πιάτα, κλασικά, αγαπημένα, που τα φτιάχνουμε και τα ξαναφτιάχνουμε, με κλειστά τα μάτια σχεδόν. Σε μια αχνιστή μακαρονάδα με κιμά κανείς δεν θα πει όχι. Και όταν όμως θέλουμε κάτι διαφορετικό, που να ξεφεύγει από την πεπατημένη, είναι ιδανικός καμβάς για ποικίλα παντρέματα υλικών και πειραματισμούς.

Butta la pasta, λένε, πολύ συχνά, οι Ιταλοί, που καταναλώνουν τα περισσότερα ζυμαρικά στον κόσμο κι έχουν πολλές διάσημες μακαρονάδες να επιδείξουν. «Βάλε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα» δηλαδή. Ναι, αλλά είναι κι ο φούρνος. Στις παρακάτω συνταγές που διαλέξαμε από το αρχείο του ethnos.gr. δίνει κι αυτός το «παρών» με ζυμαρικά που στρώνονται στο ταψί ποτισμένα με πλούσιες σε γεύση σάλτσες.

Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας και απάκι

H ψητή κολοκύθα είναι το βασικό συστατικό της σάλτσας των ζυμαρικών, που νοστιμίζει με παρμεζάνα, θυμάρι και καπνιστή πάπρικα. Ταιριάζει δε πολύ με το κρητικό αλλαντικό με τη χαρακτηριστική καπνιστή γεύση. Δείτε την συνταγή εδώ

 

Κοντά ζυμαρικά
Κοντά ζυμαρικά

Λαζάνια με σπανάκι και μπεσαμέλ, blue cheese και παρμεζάνα

Το σπανάκι και η παρμεζάνα δένουν εξαιρετικά. Μαζί με την διαφορετική, γεμάτη και ταυτόχρονα ελαφριά μπεσαμέλ με το blue cheese δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα πάντα αγαπημένα λαζάνια. Δείτε την συνταγή εδώ

 

Λαζάνια
Λαζάνια

Παπαρδέλες με λευκό ραγκού κουνελιού

Οι παπαρδέλες είναι ιδανική επιλογή για το ραγκού, μια σάλτσα με ψιλοκομμένο κρέας, που σιγομαγειρεύεται στην κατσαρόλα μαζί με λαχανικά και κάποιον ζωμό ή ντομάτα. Εδώ σας το προτείνουμε με κουνέλι και πανσέτα. Δείτε την συνταγή εδώ

Παπαρδέλες
Παπαρδέλες

Φουσίλι με μπρόκολο και ανθότυρο

Σ’ αυτό το γευστικό κι αρωματικό πιάτο ζυμαρικών, που φτιάχνεται στο φούρνο κι είναι μια ωραία ιδέα για τις μέρες που θέλετε αντί για το κρέας να δώσετε πρώτο ρόλο στα λαχανικά, το μπρόκολο συνδυάζεται με ανθότυρο, κρεμμυδάκια και ψιλοκομμένο άνηθο. Δείτε την συνταγή εδώ

 

Φουσίλι
Φουσίλι

Κοχυλάκι με κρέμα γιαουρτιού και τραγανό προσούτο

Το κοχυλάκι φυλακίζει στην κοιλότητά του τη σάλτσα που, φτιαγμένη με γιαούρτι, παρμεζάνα και νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουν τα ζυμαρικά, γίνεται πολύ νόστιμη και ταυτόχρονα ελαφριά, και ταιριάζει όμορφα με το κριτσανιστό προσούτο και το καραμελωμένο κρεμμύδι. Δείτε την συνταγή εδώ

 

Κοχυλάκι
Κοχυλάκι

Στριφτάρια με λουκάνικα και πιπεριές

Αυτό το πλούσιο σε γεύση, χορταστικό, χειμωνιάτικο πιάτο θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τα λουκάνικα, που στην προκειμένη… συμπορεύονται με πιπεριές, μελιτζάνα και κρεμμύδι. Δείτε την συνταγή εδώ

 

Στριφτάρια
Στριφτάρια

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...